Τι είναι οι στολές εργασίας;
Στολή εργασίας είναι το σύνολο ρούχων που έχει διαμορφωθεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του εκάστοτε επαγγέλματος. Ο ρόλος της στις επαγγελματικές κουζίνες είναι πρωταρχικός!

Γιατί είναι απαραίτητες οι στολές για έναν chef?
Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι αδιαμφισβήτητα η άνεση και η ασφάλεια.
Μια επιχείρηση που σέβεται τους πελάτες της οφείλει να τηρεί όλα τα πρωτόκολλα καθαριότητας και η καθαριότητα ξεκινάει από την ομάδα που επιμελείται την προετοιμασία των πιάτων.
Πιο συγκεκριμένα, οι στολές μαγειρικής έχουν σχεδιαστεί από υφάσματα που είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα,στις υψηλές θερμοκρασίες,στους γρήγορους ρυθμούς και στα απρόοπτα ατυχήματα.
Συνάμα, η άνεση έχει ισοδύναμο χαρακτήρα καθώς είναι ουσιαστικά μια στολή εργασίας που μας συνοδεύει για τουλάχιστον 8-10 ώρες ημερησίως.


Πως πρέπει να είναι η στολή του chef?
Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι το ίδιο το ύφασμα.
Το ύφασμα χρειάζεται να είναι 100% βαμβακερό, λεπτό και δροσερό για να μην ιδρώνει εύκολα αυτός που το φοράει , ούτε να συγκρατεί ανεπιθύμητες οσμές.
Επίσης, πρέπει να έχει αναδιπλούμενα μανίκια για περισσότερη ευχέρεια στις κινήσεις.
Μια τσέπη είναι απαραίτητη για τις ανάγκες αποθήκευσης αντικειμένων. Οπωσδήποτε, μια τσέπη δεν αρκεί όποτε οποιαδήποτε επιπρόσθετη θήκη στην στολή όπως η θήκη για στυλό είναι ιδιαίτερα βοηθητική.
Ο γιακάς είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθετεί ενα επαγγελματικό ρούχο.

Η γραμμή των ρούχων οφείλει να είναι άνετη και όχι εφαρμοστή καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι απαιτητικές ταχύτητες απαιτούν ευελιξία κινήσεων.
Φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι όπως σε κάθε κουζίνα έτσι και στις επαγγελματικές ένα απρόοπτο ατύχημα είναι πολύ πιθανό να προκύψει.
Θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε με ευκολία την στολή μας γιαυτό επιλέξαμε για εσάς στολές που κλείνουν με τρουκς και έχουν σκισίματα στο πλάι.


Μόδα και μαγειρική
Παρατηρούμε ότι η μαγειρική έχει αποκτήσει έναν πιο lifestyle χαρακτήρα και αυτό μας αρέσει ιδιαίτερα!
Θα θέλατε άραγε να δείτε τον άνθρωπο που ευθύνεται για το όμορφο πιάτο που απολαύσατε απεριποίητο; Πλέον, προσεγγίζουμε την μαγειρική με μια πιο άρτια μάτια.
Τα τόσα reality μαγειρικής μας υποδεικνύουν ότι η αισθητική ενός εστιατορίου ξεκινάει από την κουζίνα.
Οι επιλογές συνήθως κυμαίνονται σε ουδέτερα χρώματα, κυρίως γήινα,μαύρα ή λευκά.
Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε μονόχρωμα σύνολα, ωστόσο επειδή κάθε επαγγελματίας δικαιούται να φοράει το ρούχο που εκφράζει καλύτερα την αισθητική της επιχείρησης του θα βρείτε και μοτίβα από ρίγες,εμπριμέ ή ακόμη και all-over design.

Αξεσουάρ μαγειρικής
Σαφώς, για όσους είναι γνώστες του αντικειμένου το στυλ δεν περιορίζεται εδώ. Στην μαγειρική το στυλ συνάδει με την ασφάλεια και ένα από τα βασικότερα αξεσουάρ ενός chef είναι ο σκούφος.
Μπορείτε να επιλέξετε από σκούφο απλό, σε σκούφο με δίχτυ ή ακόμη και μπερέ.
Ότι και αν είναι αυτό που σας ταιριάζει το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλετε να σας προστατεύει από ατυχήματα που μπορεί να εκθέσουν την αξιοπιστία σας στο κοινό, όπως οι ανεπιθύμητες τρίχες στα πιάτα.


Αναζητάς την επαγγελματική επιτυχία;
Κάνε την αρχή μέσα από την ευρεία γκάμα του moutakis.gr. Παρακάτω σου δίνουμε τις πιο safe επιλογές για να κατακτήσεις το έπαθλο της αξιοπιστίας: