Τα καλύτερα ισοθερμικά ξεχωρίζουν διότι οι εξαιρετικές μονωτικές τους ιδιότητες προσφέρουν την ιδανική προστασία ενάντια στο κρύο και την υγρασία. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να παραμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στις χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς να αισθανθείτε μεγάλη δυσφορία ή να υπάρξει η περίπτωση να εμφανίσετε κάποιο κρυολόγημα. Τα ισοθερμικά θωρακίζουν το σώμα, αποτρέποντας την εμφάνιση υγρασίας και ιδρώτα. Έτσι, είναι κατάλληλα για τις περιπτώσεις που πρέπει να βρίσκεστε σε κίνηση, σε περιπτώσεις έντονου κρύου, όπως για παράδειγμα αν κάνετε σκι, ή αν κάνετε ένα επάγγελμα που εκτίθεστε σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε και να επιλέξετε τα καλύτερα ισοθερμικά ρούχα για πολύ κρύο.
 

Τι είναι τα ισοθερμικά;


Τα ισοθερμικά είναι ειδικά κατασκευασμένα ρούχα και εσώρουχα, τα οποία θωρακίζουν το σώμα ενάντια στο κρύο, αποτρέποντας το να εισχωρήσει στον οργανισμό. Λειτουργούν εμποδίζοντας την ανάπτυξη ιδρώτα, διότι απορροφούν την υγρασία από το σώμα. Έτσι, η θερμοκρασία του σώματος παραμένει σταθερή. Είναι τα κατάλληλα ρούχα για τις χειμερινές δραστηριότητες, διότι δεν επιτρέπουν στο κρύο να εισέρχεται στο σώμα.
 

Πώς λειτουργούν τα ισοθερμικά;


Χάρη στον εργονομικό τους σχεδιασμό, εφαρμόζουν σωστά στο σώμα, σαν να δημιουργούν μια ακόμη στρώση δέρματος. Αυτό το καταφέρνουν χάρη σε μια ειδική επίστρωση στο εσωτερικό τους, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να “κολλήσει” στο σώμα. Έτσι, διατηρούν σταθερή την θερμοκρασία του σώματος ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε κίνηση.
 

Από τι υλικά είναι κατασκευασμένα τα ισοθερμικά;


Τα ισοθερμικά είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα, πολυαμίδιο και βαμβάκι. Τα υλικά αυτά λειτουργούν ως εξής:
 
  • Πολυεστέρας: Είναι ένα υλικό το οποίο έχει επιλεγεί για την ελαστικότητα του, τη μόνωση που προσφέρει, και τη μεγάλη του αντοχή στις καταπονήσεις.
  • Πολυαμίδιο: Είναι γνωστό για την ελαστική του ιδιότητα την μεγάλη του αντοχή ενάντια στη φθορά και την αντίσταση στην υγρασία.
  • Βαμβάκι: Το βαμβάκι είναι συνώνυμο της άνεσης, τόσο στα εσώρουχα, όσο και στα ισοθερμικά. Την ίδια στιγμή, προσφέρει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλει στην καλή διαπνοή των ρούχων. Ως αποτέλεσμα, δεν δημιουργούνται οσμές.

Όσον αφορά την επιλογή του υφάσματος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας, και τον λόγο που τα χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν ασχολείστε με τα χειμερινά σπορ, όπως για παράδειγμα το σκι, ή με δραστηριότητες σαν την ορειβασία, χρειάζεστε υλικά τα οποία είναι ανθεκτικά στην υγρασία, και έχουν πολύ καλή απορροφητικότητα, όπως είναι το πολυαμίδιο ή ο πολυεστέρας. Επιπλέον, τα υλικά αυτά στεγνώνουν γρήγορα και δεν επιτρέπουν στο νερό να μένει πολύ ώρα πάνω τους. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος να αρρωστήσετε τον χειμώνα.
Εξίσου σημαντικό είναι να δώσετε προσοχή και στις ραφές. Τα ισοθερμικά τα εφαρμόζουν απευθείας στο δέρμα μας, είναι σημαντικό να μην έχουν ατέλειες ως προς την κατασκευή τους. Οι τραχιές ραφές μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Την ίδια στιγμή, δείχνουν ότι η επιλογή σας υστερεί σε ποιότητα. Έτσι, όταν πρόκειται να επιλέξετε, μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά και στις ραφές.
 

Τι νούμερο ισοθερμικό να πάρω;



Για να επωφεληθείτε από όλα τα θετικά που προσφέρουν τα ισοθερμικά ρούχα είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς. Στην κατηγορία αυτή, δεν υπάρχουν οι διάφορες γραμμές, όπως για παράδειγμα το oversized. Το μέγεθος που θα επιλέξετε θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις αναλογίες του σώματος σας. Επιπλέον, θα πρέπει να εφαρμόζει σωστά, για να απολαύσετε όλες τις ιδιότητες του.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ένα μικρότερο μέγεθος στα ισοθερμικά σας, το αποτέλεσμα θα είναι να τα αισθάνεστε πιο βαριά και πιο στενά, να δυσκολεύεστε στις κινήσεις σας, ακόμη και στην αναπνοή σας. Από την άλλη, αν επιλέξετε ένα μεγαλύτερο μέγεθος ισοθερμικών, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να μην εφαρμόζει στο σωστό σημείο, να μην παρέχει καλή μόνωση, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε το κρύο να εισχωρεί στο δέρμα σας. Τέλος, θα αισθάνεστε τα ισοθερμικά σας αρκετά βαριά και άβολα.

Έτσι λοιπόν, για να απαντήσουμε στο ερώτημα τι ισοθερμικά να πάρω, θα πρέπει να πούμε πως είναι αρκετά σημαντικό να επιλέξετε το σωστό νούμερο, διότι μόνο έτσι θα μπορέσετε να αντιληφθείτε τις ιδιότητες κάθε ρούχου. Φυσικά, ο κανόνας αυτός ισχύει και για όλα τα είδη ισοθερμικών, είτε είναι μπλούζες, είτε κολάν, είτε κάλτσες.
 

Πώς πλένονται τα ισοθερμικά εσώρουχα;


Αυτή η κατηγορία εσωρούχων είναι αρκετά ιδιαίτερη, και απαιτεί αρκετή προσοχή κατά το πλύσιμο. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να τα πλένετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επιπλέον, όσον αφορά το στέγνωμα και τη συντήρηση τους, θα πρέπει να αποφύγετε να τα αφήνετε για πολύ ώρα στον ήλιο, διότι ενέχει ο κίνδυνος να ξεθωριάσει το χρώμα τους.
 

Να επιλέξω ισοθερμικά ή θερμοεσώρουχα;


Σε περίπτωση που κάνετε κάποια δουλειά κατά την οποία είστε εκτεθειμένοι στο κρύο, θα έχετε ακούσει και για τα θερμοεσώρουχα. Οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν μερικές διαφορές.
Τα θερμοεσώρουχα είναι ιδανικά για όσους παραμένουν σταθεροί και δεν πραγματοποιούν πολλές και μεγάλες κινήσεις. Για παράδειγμα, είναι ιδανικά για τους οδηγούς, τους εξωτερικούς φύλακες, ή τους στρατιώτες.

Από την άλλη, τα ισοθερμικά εσώρουχα ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος κατά τη διάρκεια της έντονης κίνησης. Κατά τη διάρκεια της έντονης κίνησης, το σώμα ανεβάζει θερμοκρασία, εξαιτίας της αύξησης των καρδιακών παλμών. Το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης ιδρώνει, για να δροσίσει τον οργανισμό. Το ισοθερμικό απομακρύνει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του σώματος να παραμένει σταθερή κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έτσι, είναι κατάλληλα για άσκηση, ή για όσους κινούνται διαρκώς κατά την εργασία τους.

Τα καλύτερα ισοθερμικά είναι αυτά τα οποία συγκρατούν την θερμοκρασία του σώματος σταθερή και σας βοηθούν να παραμείνετε άνετοι ακόμη και σε πολύ κρύες συνθήκες. Συνήθως κατασκευάζονται από βαμβάκι, πολυεστέρα ή πολυαμίδιο. Όμως, για να απολαύσετε τις θετικές ιδιότητες τους, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό νούμερο για εσάς.
Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, επικοινωνήστε μαζί μας και ανακαλύψτε μια μεγάλη ποικιλία σε ισοθερμικά, με τα οποία θα είστε άνετοι ακόμη και τις πιο δύσκολες ημέρες του χειμώνα.

Δειτε επίσης: